Bevegelsesgrupper
til musikk

Jeg startet selv som deltaker på disse gruppene, ledet av spesialist innen Psykomotorisk Fysioterapi, Ellinor Bjerkholt. Med mer enn 20 - års erfaring, hadde hun satt sammen en unik måte å trene på, som hverken føltes som trening eller dans. Enda den inneholder elementer fra begge deler. På genialt vis kombinerte hun trening inspirert fra de psykomotoriske prinsippene, med musikk. Noe som fikk selv meg, som siden barndommens gymtimer har følt motvilje til begge deler, til å tørre å slippe bevegelsen til. Til å la kroppen bevege meg, i stedet for at jeg beveger den.

Jeg har i perioder tatt pause fra disse gruppetreningene, mens jeg har fortsatt med bassengtrening, treningsstudio og turer i skog og mark. Det kommer ikke til å skje igjen. Av erfaring vet jeg nå at når det gjelder velbehag i så vell kropp som i sinn, er de for meg og mange av de jeg trener med, uerstattelige. Jeg har nå fulgt disse gruppene i flere år, og har  med  tiden også vært så heldig å få personlig opplæring av Ellinor.

 

Hun har delt raust av sin kunnskap, med utgangspunkt i at desto fler som får glede av hennes mangeårige forskning og arbeid, desto bedre. Jeg har med hennes velsignelse den glede å kunne tilby disse kursene med opplæring i bevegelsestrening til musikk i små grupper. De tilrettelegges etter ulike grader av ytelsesevne.

I timene vektlegges bevisstgjøring av avspente bevegelser samtidig som vi trener bevegelighet, styrke og kondisjon. Hver enkelt øver vi på å bli bedre kjent med hva som er passelig mengde bevegelse for akkurat oss selv, og å velge å gjøre bevegelsene så store som det kjennes godt akkurat der og da. Vi kan alle ta egne pauser underveis, eller avslutte økten når det passer best for oss.

 

Aktiv bruk av kroppsspråkets og bevegelsesmønstrenes evne til å skifte mennesket ut av overlevelsesmodus og tilbake til vårt opprinnelige levemodus. Gjennom avspenning i bevegelse bruker vi kroppen til å roe sinnet ned, noe som kan frigjøre den fastlåste energien i spenningsmønstrene som kroppen egentlig trenger til å restituere seg selv.

 

Målet er at du skal få flere gode opplevelser med kroppen, og oppleve at det å holde seg i form ikke krever mange og lange økter, avansert utstyr eller dyre kleskjøp. Teknikkene er små og enkle ting du selv kan omsette i dagliglivet for automatisk å øke avspenning, velvære og energi i måten du bruker kroppsspråket på. Metodene gir oss mulighet til selv å kunne bidra til få det bedre både i hode og kropp, gjennom å oppdage kroppens og bevegelsenes visdom.

 

 

Timeplanen følger skoleåret:

Onsdager  -  kl.10.15 - 11.30

10.15 - 11.00:  Bevegelse til musikk

11.00 - 11.15:  Uttøyning

11.15 - 11.30:  Avspenning/Mindfulness

 

 

Det er en tydelig forskjell i disse treningsgruppene i fra andre tilnærmingsmetoder til opptrening. Med forankring i kunnskap fra psykomotoriske behandlingsmetoder, kan du her finne et annet fokus på bevegelsesglede, lekenhet, balanse, kjernemuskulatur og opplevelsen av lystbetont bevegelse.

"Bevisst tilstedeværelse

 i eget liv"

Velkommen til en
 annerledes opplevelse!

Info og Pris

Undervisning og praktisering av bevegelse, avspenning og opptrening til musikk på
Raw dansestudio (Olav Tryggvasonsgt. 39, 7011 Trondheim).

 

Onsdager  -  kl.10.15 - 11.30

10.15 - 11.00:  Bevegelse til musikk

11.00 - 11.15:  Uttøyning

11.15 - 11.30:  Avspenning/Mindfulness

 

Pris kr. 2000 pr. halvår  -  gratis prøvetimer

 

For bestilling av kurs, ta kontakt på tlf/sms (+47) 98062029

Ann Schifte

Telf: +47 980 62 029

Org. nr: 981739132

Registrert i utøverorganisasjonen NLH