Min bakgrunn

Takket være min egen reise de tre siste tiår,
har jeg opparbeidet meg et erfaringsgrunnlag
som trygt kan sies å være helt unikt.

Veien fra jeg på slutten av 80 - tallet påbegynte min treårig utdannelse til Naturopath i Biologisk medisin ved Biopatskolen i København, til dit jeg er i dag, har vært lærerik. Gjennom flerårig etterutdanning blant annet i London og ved EQ Institute i Oslo, har jeg kombinert med mangeårig sykdom samlet kunnskap de færreste heldigvis får oppleve. I tillegg til jobben med kursopplæring ved både spesialisthelsetjenesten Unicare Coperio i Trondheim/Levanger, og ved arbeids- og kompetansesenteret Stavne KF, driver jeg fremdeles min private praksis fra 1993.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har nemlig gått fra å være en suksessrik naturterapeut med lange ventelister innenfor felt som kostterapi og urtemedisin, til å bli pleiepasient med en mangeårig sykehistorie preget av invalidiserende smerter og total utmattelse. Kunnskapen den erfaringen gir kan man ikke lese seg til i bøker. Til tross for mangeårig erfaring med hundrevis av pasienter, ble jeg smertelig klar over at det var noe som hadde manglet, for som mange andre opplevde jeg meg som ute av stand til å kunne hjelpe meg selv.

 

Det var først etter at jeg i 2008 begynte å oppdage mentale treningsteknikker innenfor EQ Relasjonskompetanse, ACT, Lifecoaching, NLP, mindfulness og bruk av kroppsspråk, at jeg forstod at det kunne finnes en mer omfattende måte enn bare gjennom kosthold og trening jeg selv kunne påvirke min egen tilstand på.

"Getting what you want requires a commitment to doing whatever it takes"

Det ble vendepunktet, og starten på en flerårig videreutdannelse i London i hvordan hjernen - og kroppen gjensidig kommuniserer med hverandre. Jeg lærte teknikker i hvordan vi kan påvirke samspillet mellom dem for å gi kroppen best mulige forutsetninger til å kunne gjenopprette balansen igjen, slik den naturlig er skapt til å gjøre. Det ble et stort steg på veien tilbake for meg, og jeg fikk erfare at vi har større innflytelse på sammenhengene mellom kropp og sinn enn jeg noensinne hadde forestilt meg.

 

I dag lever jeg et liv jeg for få år siden trodde var uoppnåelig for meg, der jeg får brukt alle disse erfaringene fra ulike fagfelt til å bistå andre.

På Unicare Coperio jobber jeg deltid i et tverrfaglig miljø på Rehabiliteringsavdelingen i samspill med spesialiserte fysioterapeuter og psykologer, samtidig som jeg ved Stavne KF holder kursene rettet mot arbeid og inkludering.

 

Gjennom min private praksis tilbyr jeg denne kursopplæring til bruk innen alt fra stressmestring, overbelastning, prestasjonspress, motivasjon, selvfølelse, relasjonskompetanse, emosjonell intelligens og bevegelsestrening. I tillegg holder jeg ved RAW Dance Studio ukentlig bevegelsesgrupper til musikk, med fokus på kroppspråk, avspenning og danseglede.

Disse årene har gitt meg en kompetanse der jeg kan sette sammen kunnskapen om betydningen av både mental trening, bevegelse og ernæring på en helt ny måte. De er alle viktige hver for seg, men til sammen utgjør de så mye mer enn bare summen av enkeltdelene.

 

Master Practitioner/Educator in Clinical NLP.

 

For bestilling av kurs, ta kontakt på tlf/sms (+47) 98062029

Ann Schifte

Telf: +47 980 62 029

Org. nr: 981739132

Registrert i utøverorganisasjonen NLH